Vallensbæk Sejlklub > Aktiviteter > Sejlerskole > Sejlerskolen 2021 > Corona-regler for sejlerskolen

Corona-retningslinjer for sejlerskolen i Vallensbæk Sejlklub
Forår 2021

Dansk Sejlunion vurderer (21. april 2021), at sejlerskolesejlads kan gennemføres i tilpasset omfang inden for myndighedernes retningslinjer – på betingelse af, at forbuddet mod at forsamles i større grupper end 100 personer overholdes, og at der bør holdes 1-2 meters afstand til andre – dette gælder på havnen, i båden og under sejlads fra havn til sejladsområde og retur.

I VSK gælder følgende retningslinjer:

• Myndighedernes forholdsregler skal overholdes. Man hoster eller nyser i albuen eller armen, holder afstand osv.
  • Du melder afbud, hvis du føler dig sløj.
  • Hvis du bliver syg og har deltaget i undervisning inden for 48 timer før symptomer, skal du melde det til sekretariatet via mail: sekretariat@vallensbaek-sejlklub.dk
  • Du deltager i undervisningen på eget ansvar. Hvis du er i en risikogruppe, bør du ikke deltage.
  • Der sejles i faste hold, som angivet i sejlplanen.
  • Elever møder op omklædt til aftalt tid og går direkte ombord på bådene.
  • Du medbringer egen redningsvest, handsker og ansigtsmaske.
  • Fordel opgaverne på enkeltpersoner: Én elev sætter storsejl; en anden sætter forsejl.
  • Instruktøren henter bådtaske og udfylder logbogen i rummet i Juniorhuset.
  • Der skal bruges handsker under tilrigning og sejlads.
  • Der skal holdes 1 meters afstand i bådene (næsetip-til-næsetip). Ved aktiviteter i (kraftig) bevægelse eller ved fysisk anstrengelse skal der holdes 2 meters afstand alternativt bæres maske*.
  • Undgå ansigt-til-ansigt kontakt og vend ansigterne i samme retning (fremad). Undgå at råbe andre i hovedet.
  • På land gælder afstandskravet om 2 meter.
  • Besætningerne kan samles til hygge efter sejladsen, når afstandskravet på 2 meter mellem personer overholdes.

*) Maske skal benyttes, fordi forstærkning af ét værnemiddel (her maske) kan kompensere for at slække på et andet krav (2 meters afstand).

1. maj 2021