Vallensbæk Sejlklub > Aktiviteter > Sejlerskole > Flåden

Flåden

Med massiv opbakning fra sejlklubbens medlemmer, venner og sponsorer har Vallensbæk Sejlklubs Sejlerskole opbygget en flåde af topmoderne, veludrustede sejl- og motorbåde. I dag råder vi over fire glasfibersejlbåde af typen 806 samt en turbåd af typen Albin Ballad. Til sejlklubbens flåde hører også en stor, stabil Viknes 770 motorbåd samt en række hurtigtgående speed- og gummibåde, som også bruges hyppigt ifm. med stævner, ungdomstræning og mange andre arrangementer.

806’eren
806’eren er en moderne, hurtig og velsejlende glasfiberbåd – tegnet af den svenske bådkonstruktør Pelle Petterson, som gennem årene har gjort sig bemærket med en lang række populære bådtyper.

Som navnet siger, er 806’eren lige godt 8 meter lang. Det er en klassebåd, hvilket betyder, at der er helt specielle regler for, hvordan båden må ændres, rigges, udstyres og veje for at måtte sejle kapsejlads mod andre ”klassede” 806’ere.

Når vi har valgt bådtypen til skolebåd, er det for at kunne tilbyde klubbens medlemmer træning i en moderne, velsejlende og tryg bådtype, der også kan gøre sig på kapsejladsbanerne (se kapsejladskursus). Der er bygget ca. 500 806’ere, og i Køge Bugt området – og i Vallensbæk Sejlklub og havn i særdeleshed – er der mange 806’ere og et aktivt liv omkring dem. Det er med til at gøre det interessant for eleverne på sejlerskolen at deltage i kapsejladserne i Køge Bugt.

806’eren fører i standardstellet 28 m² sejl, fordelt på 12,5 m² fok og 15,5 m² storsejl. Denne sejlføring er standard på sejlerskolens almindelige træningssejladser. Garderoben udvides til kapsejladserne med genua og spiler på hhv. 18,7 og 45 m². Med en kølvægt på 40 % og talrige trimmuligheder bjærger båden sig fint uden reb langt op i vindhastighederne.

I Vallensbæk Sejlklubs almindelige træningssejladser til duelighedsbeviset udgør besætningen 4 mand – 3 elever og en instruktør. Til kapsejladser siger klassereglerne tre mand – her er der 2 elever og en kapsejladskyndig instruktør om bord.

Klubbens turbåd, en Albin Ballad
Klubben råder over turbåd, en Albin Ballad, der benyttes til skolesejlads og til undervisning i tursejlads.

Bådens fakta er: Byggeår 1978, motor Yanmar 22 hk fra 1991. Der er bygget ca. 1.500 eksemplarer i perioden 1968 til og med 1989. Den er svensk produceret. Skrog, dæk og overbygning er af glasfiberarmeret plast, dæk og overbygning i sandwichkonstruktion. Skrogsider i salonen er isoleret. Mastheadrig, apteret med toilet, pantry med køleskab og komfur, oliefyr og med plads til 5 personer.

Båden er 30 fod, ca. 9,14 meter, bredde 2,96. Dybde 1,55. Deplacement 3.300 kg, kølvægt 1.550 kg. Masthøjde 12,4 m, storsejl 15,9 m2, rulleforsejl 32,4 m2, spiler 70 m2.

Motorbåden Spring
Når klubbens medlemmer går efter duelighedsbeviset til motorbåd, startes dieselmotoren i Spring. Sejlklubbens store skole- og dommerbåd, Viknes 770, er med sine 7,70 meter længde, 2,70 meter bredde og sit store åbne agterdæk en fortrinlig følge- og skolebåd. Alle funktioner i båden kan styres indendørs fra den hyggelige og rummelige kahyt og førerhus og udendørs fra agterdækket. Det giver masser af muligheder, når den anvendes som dommerbåd ved de store stævner og kapsejladser og som skolebåd ved de havne-, slæbe- og ankersætningsmanøvrer, som er obligatoriske i uddannelsen i Sejlerskolen.

Spring er i gang hver tirsdag aften i sæsonen som dommerbåd for klubbens aftenkapsejladser, ved træningssejladser sommer og vinter og stævner.

Sejlklubbens øvrige både

• RIB, Rød BRIG 500, med 50 HK
  • RIB, Hvid/grå BRIG, med 25 HK
  • Kegnæs (Lænser) hvid med 25 HK
  • POCA (Tender) hvid med 90 HK (under reparation, februar 2019)
  • POCA 600 mk2 (Rummer) med 100 HK

Bådene benyttes ved ungdomstræning, som følge- og mållinjebåde ved kapsejladser.