Skrivebordsnavigation – husk tilmelding!

By 11. februar 2016marts 3rd, 2016Tursejlads

Yachtskipper 3Vi afholder skrivebordsnavigation lørdag den 12. marts kl. 9 i Juniorhuset. Alle kan være med denne dag; der kræves ingen forudsætninger! Til gengæld opfordrer vi til, at hele besætningen deltager – ikke kun kaptajnen!

Vi begynder med skippermøde. Efter morgenkaffen, kaster vi fortøjningerne for at sejle ud på de store (indendørs) have.

Vi skal se på, hvorledes man kan planlægge længere tursejladser og foretage andre forberedelser til en vellykket sejltur.

Det er 5. gang, at klubben afholder dette kursus, og det har været en stor succes. Selv om man har deltaget før, er man velkommen igen, for det er en fantastisk chance for at få støvet sin viden af, inden sæsonen begynder!

Send gerne dine spørgsmål i forvejen
Har du spørgsmål om navigation eller søvejsregler, må du meget gerne sende dem til vores instruktør Lennart Larsen på forhånd. Så vil han i videst muligt omfang besvare dem i løbet af undervisningsforløbet.

Vigtigt! Husk at medbringe …
Hver besætning bedes medbringe deres egne navigationshjælpemidler: Søkort på papir eller elektronisk, kurslineal, passer og blyanter samt aktuel vejrudsigt for de danske farvande (som app eller udskrevet fra DMI’s hjemmeside). Har du iPad eller smartphone, så kunne du overveje at downloade et navigationsprogram (med søkort) som fx iSailor og apps som Tursejler, SejlSikkert og MarineTraffic.

Vær forberedt på overraskelser!
Undervejs i øvelsen kan vi komme ud for overraskelser – ligesom i virkeligheden. Måske går GPS’en pludselig ned! Vi kommer til at sejle i tåge og i mørke, og vi skal finde svar på vigtige spørgsmål som:

  • Hvor er vi?
  • Hvornår er vi fremme?
  • Hvem skal vige?
  • Og hvilken vej skal vi sejle?

Ved 12-tiden lægger vi sejladsen til side og nyder en god frokost, hvorefter vi sejler videre til ved 16-17 tiden.

Tilmelding nødvendig
Af hensyn til indkøb til morgenmad og frokost bedes du tilmelde dig til dette arrangement og oplyse samlet antal deltagere, hvis du også medbringer din besætning. Pris for deltagelse er 50 kr. pr. voksen og 25 kr. pr. barn (under 16 år). Der betales på dagen.

Sidste frist for tilmelding: Tirsdag den 8. marts.

Tilmelding til skrivebordsnavigation 2017
Sender
Print Friendly, PDF & Email